Τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά…

…ευκαιρία  για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες στο σπίτι! Μια πρόταση για κάθε μέρα λοιπόν, έτσι που όλοι στην οικογένεια να μπουν στο πνεύμα των γιορτών και να ζήσουν στιγμές που θα τις θυμούνται για πάντα!

Μέρα 1η: Χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες.

1 christmas-cards

Μικροί και μεγάλοι φτιάχνουν και στη συνέχεια γράφουν και στέλνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες. Σας προτείνουμε 3 ωραίες ιδέες, αν και τελικά μπορείτε  απλά να αυτοσχεδιάσετε ζωγραφίζοντας ή κολλώντας ό,τι σχέδια θέλετε.

www.artfulparent.com 1

www.artfulparent.com 2

www.love-and-lollipops.blogspot.gr

Μέρα 2η: Ζεστή σοκολάτα παρακαλώ!

2 chocolate

Ζεστή σοκολάτα για όλους το πρωί ή το βράδυ ή και τα δύο! Εδώ υπάρχει η συνταγή: www.infokids.gr

Μέρα 3η: Τα Χριστούγεννα του παρελθόντος…

3 Vintage-Christmas

  • Βγάζετε παλιές φωτογραφίες από Χριστούγεννα προηγούμενων ετών, ακόμη κι από τότε που οι γονείς ήταν μικρά παιδιά!
  • Φτιάχνετε ένα “κουτί αναμνήσεων”, όπου κάθε μέλος της οικογένειας γράφει μια ευχή για το Νέο Χρόνο και τη βάζει μέσα. Έτσι κάθε χρόνο θα βλέπετε πόσο μπορεί να αλλάζουν οι ευχές, καθώς οι μικροί θα γίνονται μεγάλοι και οι μεγάλοι μεγαλύτεροι…

Μέρα 4η: Ώρα για σινεμά.

arthur_Christmas_02

Παρακολουθήστε όλοι μαζί μια χριστουγεννιάτικη ταινία στο σπίτι…

Σας προτείνουμε:

… ή στο σινεμά!

Σας προτείνουμε:

Μέρα 5η: Βραδιά χριστουγεννιάτικης χειροτεχνίας.

5_Christmas_crafts_material_article

Συγκεντρώστε τα υλικά σ΄ένα τραπέζι και φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κατασκευές για εσάς ή ακόμη και για δώρο. Σας κάνουμε κάποιες προτάσεις, αν και είναι σίγουρο ότι με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε δεκάδες πρωτότυπες ιδέες:

www.babble.com

Μέρα 6η: Πλάθω κουλουράκια!

6 cookies

Μια τέλεια και πάρα πολύ εύκολη συνταγή για μπισκότα, που θα γίνει η αγαπημένη όλης της οικογένειας για όλο το χρόνο!

theonewithallthetastes.blogspot.gr

Μέρα 7η: Μια φορά κι έναν καιρό…

7 christmas stories

Πολλές… όσο περισσότερες γίνεται χριστουγεννιάτικες ιστορίες, από βιβλία αλλά και απλές αφηγήσεις.

Μέρα 8η: Σειρά μου!

8 christmas party games 1

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και κάποια άλλα πιο χριστουγεννιάτικα όπως:

  • Χριστουγεννιάτικο ΒINGO! Κατεβάστε το δωρεάν: crazylittleprojects.com
  • Το χριστουγεννιάτικο δέντρο: Ένας (πρόθυμος!) ενήλικος τίθεται στη διάθεση των παιδιών να τον στολίσουν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο! Με γκοφρέ πράσινο χαρτί να τον τυλίξουν γύρω γύρω και μετά να τον στολίσουν με ό,τι βρουν στο σπίτι π.χ. αλουμινόχαρτο, κορδέλες, χαρτιά περιτυλίγματος κλπ.
  • Ποιος θα πάρει το δώρο; Παίρνουμε ένα χριστουγεννιάτικο δωράκι και το βάζουμε σ’ένα κουτί. Το τυλίγουμε με χαρτί περιτυλίγματος, ύστερα με άλλο και μετά με άλλο, μέχρι που να το έχουμε τυλίξει αρκετές φορές (υπολογίζουμε ανάλογα με τον αριθμό των παικτών). Με τη σειρά οι παίκτες ξετυλίγουν το κουτί αλλά με έναν περιορισμό… φορώντας γάντια κουζίνας!!! Όποιος αφαιρέσει το τελευταίο περιτύλιγμα παίρνει και το δώρο από το κουτί!

Μέρα 9η: Τα φώτα της πόλης.

9 christmas lights

Όλοι στο αυτοκίνητο, για μια βόλτα στη στολισμένη, φωταγωγημένη, χριστουγεννιάτικη πόλη. Για πιο ζεστή ατμόσφαιρα πάρτε μαζί σας στο αυτοκίνητο κουβέρτες και μαξιλάρια!! Kι αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και ψηφοφορία για τον πιο εντυπωσιακό στολισμό!

Μέρα 10η: Τα Χριστούγεννα των πουλιών.

10 bird

Φτιάχνετε “φαγώσιμα” στολίδια για τα πουλάκια του χειμώνα! Παίρνετε κουκουνάρια και τα “βουτάτε” σε φυστικοβούτυρο, ύστερα τα περνάτε πάνω από ένα πιάτο με σπόρους για πουλιά. Δένετε τα κουκουνάρια με κορδέλες και τα κρεμάτε στο δέντρο της αυλής ή σ’ ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο στη βεράντα. Καλά Χριστούγεννα πουλάκια!!

Μέρα 11η: Δώρα!

11 gift

Τυλίγετε δώρα! Ίσως εκείνα που φτιάξατε μόνοι σας πριν λίγες μέρες!

Μέρα 12η: Μοιράζομαι.

12 charity

Ενημερωθείτε για τις φιλανθρωπικές δράσεις της περιοχής σας, επιλέξτε αυτή που σας εκφράζει και συμμετέχετε ως οικογένεια π.χ. συγκεντρώνοντας και χαρίζοντας τα παλιά παιχνίδια των παιδιών, προσφέροντας εθελοντική εργασία σε κάποιο φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο παζάρι κλπ.

Μέρα 13η: Σ΄αγαπώ γιαγιά! Σ’αγαπώ παππού!

13 Grandparents

Κάντε επίσκεψη στον παππού και στη γιαγιά και προσφέρετέ τους κάτι από αυτά που έχετε ετοιμάσει όλοι μαζί. Πραγματοποιήστε μια τις παραπάνω δραστηριότητες μαζί τους!

Μέρα 14η: Πιτζάμα πάρτυ!

14 christmas_pajama_party

Βάλτε χριστουγεννιάτικη μουσική και χορέψτε με τις πιτζάμες σας! Κάντε  διαγωνισμό καλύτερης χορευτικής παρουσίασης και ένα βήμα πιο πέρα, διαγωνισμό καλύτερου χριστουγεννιάτικου τραγουδιού!

Μέρα 15η: Κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο…

15 sleep

Πάρτε υπνόσακους, κουβέρτες, μαξιλάρια και κοιμηθείτε μια βραδιά, όλοι μαζί, στο σαλόνι, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο…

Καλές Γιορτές!!

Πηγές:

nateandrachael.com

www.momswhothink.com

About Ηρώ Παπαδοπούλου

Αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Σχολή (Τμήμα Νηπιαγωγών) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996. Κατάγομαι από τα Ιωάννινα, όπου και εργάστηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 1996 έως το 2000. Έκτοτε ζω με την οικογένειά μου στην Κέρκυρα και εργάζομαι σε δημόσιο Νηπιαγωγείο. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο: info@meleniro.gr
Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Πάρα πολύ ωραίες ιδέες. Καλές γιορτές και δημιουργικές με υγεία, αγάπη και ευτυχία
    sciencekidsinkindergarden.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.