Από τις γραμμές στα γράμματα!

 -“Αν έχω τρεις οριζόντιες ευθείες γραμμές και μια κάθετη, και τις βάλω στο χαρτί μου κάπως έτσι… Ε, τότε”;

-“Κυρία αυτό είναι το γράμμα μου!”, φώναξε η Ελένη!

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι ευθείες γραμμές είχαν βρεθεί αρκετές φορές στην άκρη του μαρκαδόρου ή του μολυβιού μας, δίνοντας μας την ευκαιρία για διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες.

Ωστόσο έφτασε κι εκείνη η μέρα που αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πως αν τοποθετήσουμε στο χαρτί μας με συγκεκριμένο τρόπο αυτές τις γραμμές, σχηματίζουμε γράμματα! Ξεκινήσαμε λοιπόν να γνωρίζουμε καλύτερα τα κεφαλαία γράμματα, αρχικά από τα πρώτα γράμματα από τα ονόματα των παιδιών. 

  • Ο καθένας με το δικό του:

  • Όλοι μαζί για το κάθε γράμμα:

– Να το γράψουμε πολλές φορές (Μια παρέα από Α στην παραλία ή βόλτα στο δάσος/ Το Κ είναι ο βασιλιάς που βγάζει λόγο στους υπηκόους του!)

-Το κάθε γράμμα αφορμή για σχέδια με φαντασία 

-Με διάφορα υλικά αφού διαβάσαμε και ένα  υπέροχο βιβλίο που μας έδωσε μια ωραία ιδέα!

Κι όταν τελειώσαμε με τα αρχικά γράμματα από τα ονόματα των παιδιών, κάθε παιδί μας έφερε από το σπίτι τα αρχικά γράμματα από τα ονόματα των μελών της οικογένειας του/της:

Έτσι βάλαμε τις οικογένειες γραμμάτων στη σειρά:

Κάναμε ομάδες ίδιων γραμμάτων:

Διάλέξαμε διάφορα γράμματα και τα γράψαμε όλα μαζί:

Και μάλιστα τους βάλαμε και χρώμα για να νιώσουν όμορφα!

Τότε όμως ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι δεν είναι όλα τα κεφαλαία γράμματα φτιαγμένα από ευθείες γραμμές!! Γιατί κάπου ανάμεσα τους βρήκαμε ένα…

Και κάπως έτσι βρέθηκαν στον δρόμο μας οι …καμπύλες γραμμές! Οπότε και η ιστορία συνεχίζεται…

 

 

About Ηρώ Παπαδοπούλου

Αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Σχολή (Τμήμα Νηπιαγωγών) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996. Κατάγομαι από τα Ιωάννινα, όπου και εργάστηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 1996 έως το 2000. Έκτοτε ζω με την οικογένειά μου στην Κέρκυρα και εργάζομαι σε δημόσιο Νηπιαγωγείο. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο: info@meleniro.gr
Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.