“Προώθησέ το!”-Δράση διάχυσης αποτελεσμάτων

Το «Προώθησέ το!»  είναι μια ωραία ιδέα για να βοηθήσουμε τα παιδιά να καλλιεργήσουν στάσεις προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης κοινωνικής συμμετοχής και της συνειδητής ανάληψης πρωτοβουλιών για συγκεκριμένες δράσεις. Να μάθουν  να νοιάζονται και να δρουν όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τους ανθρώπους γύρω τους! Ένας από τους βασικούς δηλαδή στόχους του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρώ»,  στον Β’κύκλο του οποίου συμμετέχει το Νηπιαγωγείο Καναλίων τη φετινή σχολική χρονιά.

Με την ολοκλήρωση της κάθε ενότητας, κάθε παιδί επιφορτίζεται με την υποχρέωση να μεταδώσει τις γνώσεις που απέκτησε, σε κάποιο δικό του πρόσωπο , διαφορετικό κάθε φορά (προτρέπουμε τα παιδιά να επιλέγουν πρόσωπα από διάφορες κοινωνικές σχέσεις π.χ. Ο φίλος μου, ο ξάδερφός μου, ο γείτονάς μου κλπ).

Μέσο για την προώθηση των χρήσιμων πληροφοριών είναι μια πετρούλα  με το αρχικό γράμμα της ενότητας π.χ. Σ για τον σεισμό, Φ για τη φωτιά κλπ, που το παιδί παραδίδει στο πρόσωπο που επέλεξε να ενημερώσει!

Όμως η προώθηση της γνώσης δεν θα σταματά εκεί! Καθώς στη συνέχεια  το πρόσωπο, που λαμβάνει την πετρούλα, επιφορτίζεται με την ίδια υποχρέωση! Να μεταδώσει δηλαδή τις γνώσεις του σε κάποιο δικό του πρόσωπο κ.ο κ. ! Έτσι έχουμε μια διάχυση των αποτελεσμάτων και των γνώσεων με μεγάλη αριθμητική προοπτική!

Σκεφτείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας, αν όλοι νοιαζόμασταν για τους ανθρώπους γύρω μας και τους μεταδίδαμε ο,τι θετικό και εποικοδομητικό γνωρίζουμε, και εκείνοι έκαναν το ίδιο για εμάς…

About Ηρώ Παπαδοπούλου

Αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Σχολή (Τμήμα Νηπιαγωγών) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996. Κατάγομαι από τα Ιωάννινα, όπου και εργάστηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 1996 έως το 2000. Έκτοτε ζω με την οικογένειά μου στην Κέρκυρα και εργάζομαι σε δημόσιο Νηπιαγωγείο. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο: info@meleniro.gr
Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗ

    Γεια χαρά!Μόλις σας ανακάλυψα!Επιτέλους ανθρώπινη επικοινωνία μέσα από την τεχνητή(τεχνική…)επικοινωνία….
    Ουσιαστική επαφή με τα παιδιά,ειλικρίνια, αγνή θέληση, διακριτικότητα και χαρά βρήκα στα κείμενα σας!
    καλή πορεία στο έργο σας,
    πάντα με αγάπη και παιδικό γέλιο να είναι η ζωή σας γεμάτη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.