Οι ζωγραφιές των παιδιών στο Νηπιαγωγείο. Eκείνες που… περισσεύουν!

 

Οι ζωγραφιές των παιδιών, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ημερίσιας διαταξης του Νηπιαγωγείου! Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που σημείωνεται μια… υπερ-παραγωγή δημιουργιών τόσο μεγάλη που, παρά την ταξινόμηση στους φακέλλους, στα συρταράκια κλπ., πάντα υπάρχουν αρκετές, που μοιάζουν να… περισσεύουν! Μια ωραία ιδέα που πήρα από το διαδίκτυο μου έδωσε την αφορμή  να χρησιμοποιήσω αυτές τις “επιπλέον” ζωγραφιές, λιγάκι διαφορετικά.

Η ιδέα προήλθε από το ακόλουθο βίντεο,όπου βλέπουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μεγάλα κρεμαστά αστέρια από χάρτινα σακουλάκια.

https://www.youtube.com/watch?v=NjDj85b0dxA

Η ιδέα λοιπόν είναι να ενώσουμε δυο ζωγραφιές και να τις συρράψουμε στο κάτω μέρος έτσι που να μοιάζουν σαν σακουλάκι κλειστό στο κάτω και ανοχτό στο πάνω μέρος:

Στη συνέχεια αφού φτιάξουμε τουλάχιστον 7 τέτοια “σακουλάκια”τα κολλάμε ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία με το βίντεο. Στο τέλος όταν ανοίγετε το αστέρι κάντε το με προσεκτικές κινήσεις και όχι απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να σχιστεί. Επίσης σίγουρα θα χρειαστείτε επιπλέον συρραπτικά για να ενώσετε τις ζωγραφιές στο κέντρο. Το αποτέλεσμα όμως είναι πολύ ωραίο πραγματικά!

Μπορείτε με τα αστέρια αυτά να διακοσμήσετε την τάξη…

 

να κρύψετε τις …παραφωνίες!

ή να τις χαρίσετε στα παιδιά για το δωμάτιο τους (ιδανικό και ως δώρο των πρώτων ημερών στο νηπιαγωγείο),

ή ακόμη να το καθιερώσετε ως δώρο για τα παιδιά που γιορτάζουν ή έχουν γενέθλια!

Αστεράτη κατασκευή, δε νομίζετε; Ελπίζω, ναι!

About Ηρώ Παπαδοπούλου

Αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Σχολή (Τμήμα Νηπιαγωγών) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996. Κατάγομαι από τα Ιωάννινα, όπου και εργάστηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 1996 έως το 2000. Έκτοτε ζω με την οικογένειά μου στην Κέρκυρα και εργάζομαι σε δημόσιο Νηπιαγωγείο. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο: info@meleniro.gr
Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.