Οι Φωνές της τάξης

οι φωνές της τάξης

Κι αν οι φωνές, που πρέπει να χρησιμοποιούμε στην τάξη, είχαν πρόσωπο; Κι αν είχαν μορφή και χαρακτήρα, ίσως και όνομα, τότε θα δίναμε λίγο παραπάνω σημασία στην …”παρουσία” τους; Θα τους αφήναμε να έχουν την ξεχωριστή τους θέση μέσα στην τάξη μας; Θα σεβόμασταν την επιθυμία τους να εμφανίζονται μια μια ξεχωριστά και να μην κάθεται ποτέ η μία στη θέση της άλλης;!!

Μια όμορφη ιδέα, που ξεκίνησε από τα ίδια τα παιδιά, και φιλοδοξεί να φέρει τη λύση σε ένα πρακτικό πρόβλημα, που απασχολεί την καθημερινότητα της ταξης του νηπιαγωγείου! Κάναμε λοιπόν την έρευνά μας στον υπέροχο κόσμο των εικονογραφήσεων, που μας έχει κερδίσει τον τελευταίο καιρό, και ανακαλύψαμε 4 φυσιογνωμίες χαρακτηριστικές για τις φωνές που χρησιμοποιούμε στην τάξη. Η εικόνα τους θα τοποθετείται σε συγκεκριμένη θέση στην τάξη ,ανάλογα με την χρονική περίοδο στο ημερήσιο πρόγραμμα.

Κανονική Φωνή

Κανονική φωνή

Για την ώρα της ελεύθερης απασχόλησης, των οργανωμένων απασχολήσεων στην ολομέλεια, των ομαδικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων: Μιλάμε με τον κανονικό τόνο της φωνής μας.

Ήσυχη Φωνή

Ήσυχη φωνή

Για την ώρα των οργανωμένων απασχολήσεων σε ομάδες και του φαγητού: Μιλάμε χαμηλόφωνα.

Φωνή Ξεκούρασης

Φωνή Ξεκούρασης

Για την ώρα της ξεκούρασης των ολοήμερων τμημάτων: Σωπαίνουμε.

Φωνή Διαλείμματος

Φωνή Διαλείμματος

Για την ώρα του διαλείμματος στην αυλή. Μιλάμε και δυνατά. (Την ώρα του διαλείμματος μπορεί να παρουσιάζονται και οι 4 φωνές μαζί, δηλώνοντας στα παιδιά ότι την ώρα του διαλείμματος, ο κάθενας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όποια φωνή επιθυμεί, ανάλογα με τη διάθεσή του).

Εάν σας ενδιαφέρουν, οι κάρτες με την εικόνα και το όνομα της κάθε φωνής, υπάρχουν και σε μορφή εγγράφου άμεσα εκτυπώσιμου. (Μην ξεχνάτε, περιμένετε το χρόνο που ορίζεται πάνω δεξιά και πατάτε SKIP AD)

Κανονική Φωνή

Ήσυχη Φωνή

Φωνή της ξεκούρασης

Φωνή του διαλείμματος

Πηγές εικόνων:

www.nina-chen.de

johannawright.com

rosana-puntodecruz.blogspot.com.es

www.theodesign.com

www.imagenesydibujosparaimprimir.com

 

About Ηρώ Παπαδοπούλου

Αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Σχολή (Τμήμα Νηπιαγωγών) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996. Κατάγομαι από τα Ιωάννινα, όπου και εργάστηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 1996 έως το 2000. Έκτοτε ζω με την οικογένειά μου στην Κέρκυρα και εργάζομαι σε δημόσιο Νηπιαγωγείο. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο: info@meleniro.gr
Bookmark the permalink.

3 Comments

  1. Εξαιρετική ιδέα! Μπράβο!

    • Σ’ευχαριστούμε πολύ! Αυτή η ιδέα βέβαια ανήκει στα παιδιά, κι εμείς απλά την κάναμε πράξη! Παρακολουθούμε και τη δική σου δουλειά και τις ιδέες σου Ειρήνη και σου στέλνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια!

  2. Pingback: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου!»-Εγώ! (στόμα) – meleniro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.