Εγώ και οι άλλοι – Μια φωτογραφία, τρεις δραστηριότητες

εγώ και οι άλλοι

Μια από τις πρώτες Θεματικές Προσεγγίσεις, στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς στο Νηπιαγωγείο, είναι εκείνη που έχει να κάνει με την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των παιδιών αλλά και του αίσθηματος του “ανήκειν”. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν πραγματοποιήσαμε πριν από λίγες ημέρες τις ακόλουθες δραστηριότητες με τα παιδιά.

Καταρχήν φωτογραφίσαμε τα παιδιά, ένα ένα. Στη συνέχεια εκτυπώσαμε τις φωτογραφίες τους 3 φορές. Δυο έγχρωμα  και μια ασπρόμαυρα και…:

 

Δραστηριότητα 1: Εικαστικά

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Δραστηριότητα 2 : Παιχνίδι εξοικείωσης στην ομάδα

παιχνίδι εξοικείωσης στην ομάδα (2)

“Ποιος είναι πίσω σου;”: Τα παιδιά κάθονται σε κύκλο και ένα παιδί κάθεται σε ένα καρεκλάκι απέναντί τους. Ακριβώς πίσω από την πλάτη του η εκπαιδευτικός κρατά τη φωτογραφία ενός παιδιού. Το παιδί στο καρεκλάκι πρέπει να μαντέψει ποιο παιδί “είναι” πίσω του, κάνοντας ερωτήσεις στα υπόλοιπα παιδιά, π.χ είναι αγόρι ή κορίτσι; τα παπούτσια του έχουν κορδόνια ή όχι; φοράει κοντό ή μακρύ παντελόνι; έχει κοντά ή μακρυά μαλλιά; κλπ.

Δραστηριότητα 3 : Στη γωνιά γραφής

Γραφή (2)

Κάθε παιδί βρίσκει και αντιγράφει τα ονόματα των παιδιών δίπλα από τη φωτογραφία τους.

Πηγές:

rainbowswithinreach.blogspot.gr

www.artsonia.com

Εικόνα:

melanieflorian.canalblog.com

 

About Ηρώ Παπαδοπούλου

Αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Σχολή (Τμήμα Νηπιαγωγών) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996. Κατάγομαι από τα Ιωάννινα, όπου και εργάστηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 1996 έως το 2000. Έκτοτε ζω με την οικογένειά μου στην Κέρκυρα και εργάζομαι σε δημόσιο Νηπιαγωγείο. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο: info@meleniro.gr
Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.