Παιχνίδια με σκουφάκια, γάντια, κασκόλ!!

Winter Fun

“Σκουφάκια στη σειρά”

Δυο ομάδες όπου τα παιδιά είναι σε σειρά το ένα πίσω από το άλλο, σε ῾τρενάκια᾽, με ανοιχτά τα πόδια / μπροστά σε κάθε ομάδα υπάρχει ένα  καλαθάκι με σκουφάκια τόσα όσα είναι και τα παιδιά της ομάδας / με το σύνθημα ο πρώτος παίρνει ένα σκουφάκι από το καλάθι και περνώντας το κάτω από τα πόδια τους το δίνει  ο ένας στον άλλον /ο τελευταίος το φοράει, έρχεται πρώτος στη σειρά και παίρνει άλλο σκουφάκι από το καλάθι  το οποίο ξανά παραδίδουν ο ένας στον άλλο κάτω από τα ανοιχτά τους πόδια / ΚΕΡΔΙΖΕΙ η ομάδα που τα μέλη της έχουν φορέσει όλα τα σκουφάκια πιο γρήγορα.

“Σκυταλοδρομία με κασκόλ”

Δυο ομάδες παιδιών-δυο σειρές το ένα παιδί πίσω από το άλλο / μπροστά από κάθε ομάδα σε μικρή απόσταση από ένα καρεκλάκι / o πρώτος από κάθε ομάδα κράταει τις άκρες από ένα κασκόλ, που πάνω του υπάρχει μια μπάλα /με το σύνθημα πρέπει να ξεκινήσει τρέχοντας και χωρίς να του πέσει η μπάλα να τρέξει μέχρι το καρεκλάκι, γύρω από αυτό, να παραδώσει το κασκόλ στον επόμενο και να πάει στο τέλος της σειράς / ΚΕΡΔΙΖΕΙ  η ομάδα που θα τελειώσει πρώτη.

“Μπουγάδα”

Δυο ομάδες παιδιών, όπου απέναντι από κάθε ομάδα είναι στερεωμένα δυο σχοινιά και εκεί υπάρχει ένα καλάθι με σκουφάκια, γάντια, κασκόλ και ένα καλαθάκι με μανταλάκια / με το σύνθημα οι ομάδες προσπαθούν να απλώσουν τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ στο σχοινί τους / ΚΕΡΔΙΖΕΙ η ομάδα που θα τελειώσει πρώτη.

“Πού θα πάει το καθένα;” 

Δυο ομάδες παιδιών, όπου μπροστά από κάθε ομάδα είναι ένας σωρός από κασκόλ, σκουφάκια και γάντια καθώς και τρία καλάθια / με το σύνθημα πρέπει η κάθε ομάδα να ξεχωρίσει τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ και να βάλει τα γάντια όλα μαζί στο ένα καλάθι, τα κασκόλ στο δεύτερο και τα σκουφάκια στο τρίτο / ΚΕΡΔΙΖΕΙ η ομάδα που θα το καταφέρει αυτό πιο γρήγορα αλλά και χωρίς να έχει κάνει κανένα λάθος!

“Τα μαγικά κασκόλ”

Κάθε παιδί κρατά στα χέρια του ένα κασκόλ και χορεύει με τη μουσική / μόλις σταματήσει η μουσική το κασκόλ γίνεται καλάμι, σκούπα, φίδι, σημαία, σχοινί, τσάντα, ζώνη αλλά και  έλικας από ελικόπτερο, αλογάκι του καρουσέλ, μαγική σκούπα και ό,τι άλλο μπρείτε να φανταστείτε!

“Ντύσε τον χιονάνθρωπο” 

Τα παιδιά σε ζευγάρια, το ένα από τα δύο θα είναι ο χιονάνθρωπος / με το σύνθημα το κάθε παιδί θα πρέπει να φορέσει στο χιονάνθρωπό του σκουφάκι, γάντια και κασκόλ / ΚΕΡΔΙΖΕΙ το ζευγάρι που θα το κάνει αυτό πιο γρήγορα.

“Τί άλλαξε στον χιονάνθρωπο;”

Ένα παιδί είναι ο χιονάνθρωπος που τα παιδιά του φορούν γάντια, σκουφάκι και κασκόλ / τα παιδιά κλείνουν τα μάτια τους και ο χιονάνθρωπος αλλάζει κάτι από τα αξεσουάρ του π.χ. φοράει άλλο χρώμα κασκόλ και οι υπόλοιποι πρέπει να βρουν τί άλλαξε πάνω του / όποιος το βρει πρώτος γίνεται αυτός ο χιονάνθρωπος.

“Ντύσου γρήγορα να μην κρυώσεις!”

Κάθε παιδί έχει μπροστά του το σκουφάκι, τα γάντια και το κασκόλ του / με το σύνθημα πρέπει να τα φορέσει όσο πιο γρήγορα μπορεί /ΚΕΡΔΙΖΕΙ όποιος το καταφέρει αυτό πρώτος.

“Το δώρο έκπληξη”

Χρειάζεται ένα ζάρι που θα έχει κολλημένες επάνω του εικόνες με γάντια χωρίς δαχτυλάκια, σκουφάκι και κασκόλ, και φυσικά και πραγματικά γάντια χωρίς δαχτυλάκια, σκουφάκι και κασκόλ σε ένα καλαθάκι. Επίσης χρειάζεται ένα πακέτο τυλιγμένο πολλές φορές με διάφορα χαρτιά περιτυλίγματος. Τα παιδιά κάθονται γύρω από το πακέτο. / ρίχνουν το ζάρι με τη σειρά: όποιος φέρει την εικόνα του σκούφου, πρέπει να φορέσει το σκούφο και να τρέξει 3 φορές γύρω από τον κύκλο των παιδιών για να ζεσταθεί! – όποιος φέρει την εικόνα του κασκόλ, πρέπει να πιάσει τις άκρες του κασκόλ και να χορέψει μαζί του τανγκό! – όποιος φέρει την εικόνα με τα γάντια, πρέπει να τα φορέσει και να προσπαθήσει να σχίσει ένα χαρτί περιτυλίγματος  από το πακέτο / το παιχνίδι τελειώνει όταν πια αφαιρεθεί και το τελευταίο χαρτί περιτυλίγματος και ανοιχτεί το πακέτο, που περιέχει ένα σακουλάκι με μπαλόνια για όλους!

“Μουσικά σκουφάκια”

Παραλλαγή από τις γνωστές “μουσικές καρέκλες”, όπου τα σκουφάκια αντικαθιστούν τις καρέκλες και στο σταμάτημα της μουσικής κάθε παιδί πρέπει να φορέσει ένα σκουφάκι, έπειτα το βγάζει το αφήνει κάτω και κινείται γύρω από τα σκουφάκια όσο ακούγεται η μουσική. Κάθε φορά αφαιρείται ένα σκουφάκι οπότε και ένα παιδί βγαίνει από το παιχνίδι. ΚΕΡΔΙΖΕΙ όποιος πάρει το τελευταίο σκουφάκι.

About Ηρώ Παπαδοπούλου

Αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Σχολή (Τμήμα Νηπιαγωγών) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996. Κατάγομαι από τα Ιωάννινα, όπου και εργάστηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 1996 έως το 2000. Έκτοτε ζω με την οικογένειά μου στην Κέρκυρα και εργάζομαι σε δημόσιο Νηπιαγωγείο. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο: info@meleniro.gr
Bookmark the permalink.

16 Comments

 1. ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ

  • Είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε τις ιδέες μας..Εξάλλου αυτός είναι και ο σκοπός του blog μας. Τίποτα να μη μένει στην τάξη μόνο!

 2. Ανώνυμος

  Ευχαριστωωωω

 3. Πολύ ωραίες όλες οι προτάσεις. Μπράβο.

 4. Ανώνυμος

  Υπέροχα όλα τα παιχνίδια !!!!!!
  Θα ενθουσιαστούν τα παιδάκια μας .. ευχαριστούμε !!!!!

  • Ο “ενθουσιασμός” θα σας προσφέρει το καλύτερο ξεκίνημα για τη Νέα Χρονιά! Χαιρόμαστε που συνεισφέραμε!

 5. Κατερινα

  Μπράβο πολύ ωραίες ιδέες ευχαριστούμε!
  Είμαι σίγουρη ότι τα παιδάκια μας θα τα ευχαριστηθούν !!!

 6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΑΤΑ

  Πολύ ωραίες ιδέες ευχαριστούμε πολύ, αν έχεις παιχνίδια σχετικά με πιγκουίνους και πολικές αρκούδες να μας τα παρουσιάσεις . Σε ευχαριστούμε πολύ. Χαιρετίσματα απο την όμορφη Αλεξανδρούπολη.

  • Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση! Τα φιλιά μου στην Αλεξανδρούπολη! Κάτι θα σκεφτούμε και για τους πιγκουίνους και τις πολικές αρκούδες 😉

 7. ΜΕΓΑ ΜΑΡΙΑ

  ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΙΔΕΕΣ!!

 8. Τέλεια σας ευχαριστούμε πολύ μόλις έπιασα δουλεία σε παιδικό κ έψαχνα τέτοια παιχνίδια. Να είστε καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.