Μην πετάτε τις σπασμένες κηρομπογιές!

…ή πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά να κρατούν σωστά το μολύβι!

Γενικά δεν μας αρέσει όταν τα παιδιά σπάνε διάφορα πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι παιχνίδια έχουν χαλάσει, κι επομένως χρήματα έχουν σπαταληθεί άσκοπα.

Αυτό όμως δεν ισχύει για τις κηρομπογιές! Οι κηρομπογιές είναι καλύτερες σπασμένες!

Ο λόγος είναι ο εξής:

Τα παιδιά αναπτύσσουν την ικανότητα να πιάνουν και να χρησιμοποιούν ένα εργαλείο γραφής με μια προβλέψιμη πρόοδο.

Μερικές φορές όμως, κάποια παιδιά μπορεί να “κολλήσουν” σε ένα είδος “πιασίματος” και να δυσκολεύονται να προσπαθήσουν να κατακτήσουν πιο ώριμα “πιασίματα”. Η λύση;

Δώστε τους μια κηρομπογιά που έχει σπάσει στη μέση!

Αυτό τα ενθαρρύνει εντελώς φυσικά να κρατήσουν την κηρομπογιά μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, οδηγώντας τα σε πιο ώριμους και επιδέξιους τρόπους “πιασίματος”. Και ο λόγος είναι απλός – είναι δύσκολο να πιάσει κανείς μια τόσο μικρή κηρομπογιά με διαφορετικό τρόπο!

      

Οπότε είναι θεμιτό τελικά να ενθαρρύνουμε τα μικρά παιδιά να σπάνε τις κηρομπογιές τους στη μέση, ώστε να προωθήσουμε πιο ώριμα μοτίβα “πιασίματος”, καθώς αναπτύσσουν τη λεπτή τους κινητικότητα. (Φυσικά βεβαιωθείτε πως έχετε αφαιρέσει το χαρτάκι της κάθε κηρομπογιάς!).

Εντωμεταξύ επιπροσθέτως με αυτό τον τρόπο διπλασιάζονται και οι κηρομπογιές που διαθέτουμε!

(πηγή:mamaot.com)

Και το βίντεο που ακολουθεί μας δίνει μερικές οδηγίες επιπλέον σε αυτή την κατεύθυνση:

Με τις σπασμένες κηρομπογιές όμως μπορούμε…

…αλλά και…

About Ηρώ Παπαδοπούλου

Αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Σχολή (Τμήμα Νηπιαγωγών) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996. Κατάγομαι από τα Ιωάννινα, όπου και εργάστηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 1996 έως το 2000. Έκτοτε ζω με την οικογένειά μου στην Κέρκυρα και εργάζομαι σε δημόσιο Νηπιαγωγείο. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο: info@meleniro.gr
Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.