Χρωματιστή… ανασκόπηση τριμήνου!

Μια ιδέα που ξεκίνησε τυχαία, όταν κάποια παιδιά στην ελεύθερη απασχόληση, τις πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς, ζήτησαν μερικά χαρτάκια post it για να τα ζωγραφίσουν, κι αποφασίσαμε να τα κολλήσουμε στο ταμπλό της τάξης!

Ώσπου τελικά  αποφασίσαμε να γεμίσουμε όλο το ταμπλό με τέτοια χαρτάκια για να φτιάξουμε μια πολύχρωμη γωνιά. Κάθε φορά που τα παιδιά χρησιμοποιούσαν ένα νέο εργαλείο γραφής ή ζωγραφικής αλλά και ανάλογα με το θέμα που μας απασχολούσε στις δραστηριότητές μας, μια ομάδα  αποτύπωνε τη “διαδικασία” και σε χαρτάκια post it!

                  

Οπότε ξεκινώντας από τα δεξιά προς τα αριστερά έχουμε ζωγραφική με μαρκαδόρους, σχέδιο με μολύβι, νερομπογιές, ζωγραφική από τους γονείς για τα παιδιά στη συγκέντρωση γονέων,  κηρομπογιές, γραμμές, ελληνικές σημαίες για την 28η Οκτωβρίου, τέμπερες, φθινοπωρινά τοπία, σχήματα!

Μόλις όμως καλύφθηκε όλο το ταμπλό συνειδητοποίησα ότι τα παιδιά άρχισαν να περνούν λίγη ώρα μπροστά του και να σχολιάζουν τις δημιουργίες τους λέγοντας “Θυμάσαι τότε που…;”. Οπότε κάπως έτσι όλη αυτή η χρωματιστή γωνιά έγινε και ένα σημείο αναστοχασμού των ημερών που ως τώρα πέρασαν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο! Απλά και …σημαντικά λοιπόν, έτσι όπως μόνο τα παιδιά μπορούν!

About Ηρώ Παπαδοπούλου

Αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Σχολή (Τμήμα Νηπιαγωγών) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996. Κατάγομαι από τα Ιωάννινα, όπου και εργάστηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 1996 έως το 2000. Έκτοτε ζω με την οικογένειά μου στην Κέρκυρα και εργάζομαι σε δημόσιο Νηπιαγωγείο. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο: info@meleniro.gr
Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.