Ησυχία, παρακαλώ!

Ήσυχη φωνή

 

Προκειμένου να εξασκηθούν και να συνηθίσουν τα παιδιά της τάξης του νηπιαγωγείου,  να αυξομειώνουν την ένταση της φωνής τους ανάλογα με τη χρονική στιγμή του ημερήσιου προγράμματος, ανακαλύψαμε πρόσφατα και εφαρμόσαμε με επιτυχία μια πρωτότυπη ιδέα! Συμπληρωματικά λοιπόν με τις “Φωνές της τάξης”  κάθε φορά που τα παιδιά καλούνται να συν-εργαστούν με ησυχία και για όση ώρα διαρκεί αυτό, ανάβουμε ένα φωτάκι, που μας θυμίζει διαρκώς με το φως του, ότι αυτή τη χρονική στιγμή προς όφελος όλων πρέπει να επικρατεί ησυχία στην τάξη!

Ησυχία παρακαλώ!

Αυτό το φωτάκι βέβαια μπορεί να χρησιμοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ. από μια ομάδα παιδιών που ασχολείται, στην ελεύθερη απασχόληση, με μια σύνθετη κατασκευή και εκείνη τη χρονική στιγμή επιθυμούν γύρω τους  λίγη ησυχία! Ή από την/τον εκπαιδευτικό που έχει μια σοβαρή συζήτηση με κάποιον ενήλικο επισκέπτη στην τάξη! Σας εγγυώμαστε την επιτυχία!

Πηγές

simplythemiddle.blogspot.gr

mskerriandherkrazykindergarten.blogspot.gr

 

 

About Ηρώ Παπαδοπούλου

Αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Σχολή (Τμήμα Νηπιαγωγών) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996. Κατάγομαι από τα Ιωάννινα, όπου και εργάστηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 1996 έως το 2000. Έκτοτε ζω με την οικογένειά μου στην Κέρκυρα και εργάζομαι σε δημόσιο Νηπιαγωγείο. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο: info@meleniro.gr
Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. Πούλου Δημητρα

    Καταπληκτική δουλειά!! Συγχαρητήρια !!!!

  2. Πολλά πολλά συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά σας … ΕΥΓΕ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.